Op sportpark Het Zoutendijk is het tegenwoordig drukker dan normaal

Bron: GRENSSTREEK Glanerbrug

GLANERBRUG – Ruim vijf weken lang zat de poort van sportpark Het Zoutendijk op slot. Geen voetbal, geen training van de loopgroep. Ook voor de afdeling gymnastiek, streetdance en handbal was de deur van de sporthal of gymzaal gesloten. Corona had alle activiteiten voor sportclubs en sportaccommodaties stilgelegd. Dus ook voor omnisportvereniging Avanti W..

Op 23 april kondigde het kabinet de eerste versoepeling aan. Vanaf 29 april mocht de jongste jeugd tot 12 jaar zon-der afstand sporten en de oudere jeugd tot 18 jaar met anderhalve meter afstand bui-ten sporten. Maar wat doe je dan met de leden die normaal gesproken in de zaal of sporthal trainen? Haal ze dan maar naar het sportpark om buiten te sporten. Turnen in het speeltuintje en streetdance op het plein bij de kleedkamers. Oké, maar hoe pak je zoiets nu eigenlijk aan? Dat vragen we aan verenigingsmanager Joost Kock van omnisportvereni-ging Avanti W.

Wanneer zijn de trainingen bij Avanti W. weer hervat?
Op woensdag 29 april zijn we geleidelijk aan weer gestart met het aanbieden van trainingen.

Voor wie?
In eerste instantie voor onze jeugdleden tot en met 12 jaar zijn de trainingen weer opgestart. Later zijn daar de 13 tot 18-jarigen bijgekomen en daarna de volwassenen.

Wie kwam eigenlijk op het idee de zaalsporten handbal, turnen en streetdance ook naar het Zoutendijk te halen?
De zaalsporten konden door de wet- en regelgeving geen gebruik maken van hun reguliere trainingsaccommodatie. We hebben daarom meteen gekeken naar de mogelijkheden op ons sportpark. En zijn gezamenlijk tot een goede inrichting van de ruimte gekomen. Het is prachtig om te zien dat een dergelijke noodsituatie zorgt voor een mooie mix van verschillende afdelingen (sporten) op hetzelfde complex. Ook onze leden ervaren nu erg concreet de meerwaarde van een omnisportvereniging.

Wat betekende dat logistiek gezien voor de organisatie van de trainingen? Denk aan de entree, de looproutes, het al of niet gebruik van kleedkamers en zo.
Het clubgebouw en de kleedkamers blijven dicht. Verder hebben we met afzetlint verschillende looproutes en ingangen op de accommodaties gecreëerd. Dit om ervoor te zorgen dat groepen kinderen niet samenklonteren op één punt. Verder is er planningstechnisch behoorlijk wat werk gestoken in de trainingsschema’s. Alles met één doel: plezier en veilig sporten.

Wie zijn er naast de trainers bij deze operatie betrokken?
Ouders moeten buiten de poort blijven, zij dienen zich dus ook te houden aan de regels. Dit verloopt prima. Verder zijn er per afdeling verschillende coördinatoren aanwezig om de trainingsdagen in goede banen te leiden. Na bijsturen in het begin, is het nu vooral een kwestie van observeren. Ook de basisscholen verlenen hun medewerking door één van de ingangen beschikbaar te stellen voor oudere jeugdleden.

Op de foto gemaakt door Jenne Smit: Streetdance op het plein naast de kleedkamers
Website Grensstreek Glanerbrug