In memoriam Gerrit de Bruijn (1947-2019)

Afgelopen dinsdag kregen wij het verdrietige bericht dat onze looptrainer Gerrit de Bruijn is overleden. Gerrit was lid van de loopgroep vanaf vrijwel het eerste begin in 1997.

Wij herinneren Gerrit als een zeer gedreven en enthousiaste looptrainer en ook als een gezellig loopmaatje. Hij was sinds 2009 als looptrainer actief bij Avanti Wilskracht. Gerrit verzorgde op de dinsdagavond een afwisselende en goede intervaltraining en op de donderdagavond regelmatig een duurlooptraining. Ook op zaterdagmorgen liep hij graag een rondje, soms op de Tankenberg. Door zijn bevlogenheid wist hij de lopers te stimuleren en motiveren tot grotere prestaties.

Ook was Gerrit zeer betrokken bij de loopgroep door het organiseren van het jubileumfeest, jaarfeest, barbecues en sportieve gezellige bijeenkomsten.

Gerrit heeft zich altijd volop ingezet bij het promoten van het hardlopen bij de loopgroep van Avanti Wilskracht. Zo verzorgde hij trainingen bij de open dagen en was hij zeer actief bij het voorbereiden van de halve en hele marathon. Bij de Nieuwjaarsloop was hij dan ook een trouwe, vaste vrijwilliger.

Gerrit was een aimabel, gedreven en consequent persoon. Dit uitte zich onder andere in dat hij na meerdere operaties voor zijn huidkanker, na 1 week al weer terug was bij de club om training te geven. Wanneer je je bij Gerrit als loper goed inzette, kon je altijd voor de juiste ondersteuning bij hem terecht.

Na een heftige ziekteperiode stond Gerrit vier weken geleden nog voor de lopers om training te geven en vertelde daarbij dat hij de ziekte achter de rug had en de trainingen weer zou oppakken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn.

Wij kunnen aan Gerrit een voorbeeld nemen hoe enthousiast hij steeds weer het hardlopen oppakte en er van overtuigd was dat het belangrijk was om je conditie op peil te houden.

Gerrit, we zullen nog vaak aan je denken.