Enschedese voetbalverenigingen ondertekenen manifest “ voetbal met plezier”

Een mooie avond; anders kan het niet genoemd worden! Woensdagavond 11 september 2019 maakten de Enschedese voetbalverenigingen, de SEO, de FEV, de KNVB en FC Twente een statement. Een statement tegen geweld op de voetbalvelden en voor een plezierig voetbalklimaat!

Vorig jaar kwamen de Enschedese voetbalverenigingen meerdere malen negatief in de media. Er was geweld en de clubs buiten Enschede hadden geregeld aangegeven niet tegen Enschedese clubs te willen voetballen. Voordat dit in de media verscheen, had de FEV hier al een aandachtspunt van gemaakt. Vorig jaar herfst pakte de FEV en de aangesloten clubs door.

Er werd een werkgroep samengesteld die moest werken naar een oplossing. Een compacte samenwerking van clubs vormden de werkgroep. Ook Avanti Wilskracht nam verantwoordelijkheid. Namens onze Vereniging nam vicevoorzitter Thomas Nijenhuis zitting in de werkgroep.

Een aantal sessies, waaronder een paar in onze kantine, leidde tot het opstellen van een Manifest (lees hier). Een Manifest waar de Enschedese voetbalverenigingen afstand nemen van geweld en intimidatie in de amateurvoetbalwereld. Verder onderschrijft het Manifest een aantal gerichte punten waar de verenigingen mee aan de bak kunnen voor een beter sportklimaat in Enschede.

Naar lang werken was het woensdagavond dan zover, de clubs kwamen bij elkaar in de Grolsch Veste en ondertekenden het Manifest. De werkgroep had de verenigingen verzocht om een bestuurslid, een technisch kaderlid, een scheidsrechter en een speler als afvaardiging per club te sturen. Namens Avanti waren dit respectievelijk Thomas Nijenhuis, Jan de Vries, Bas Riedeman en Jasper Rademaker.

Avanti Wilskracht is trots dat het mee heeft mogen werken aan dit geweldige statement en zal haar uiterste best doen om de belofte die – door het ondertekenen van het Manifest – gemaakt is, na te leven.
Voor meer info zie het verslag dat RTV Oost maakt.

20190911 213304a