Koude Koningsspelen zorgen voor lachende gezichten

Daar waar de vorige Koningsspelen zich afspeelden onder subtropische temperaturen, was de editie van 2019 koud en guur. Het kwik kwam niet boven de 13 graden. Een koude wind zorgde ervoor dat de gevoelstemperatuur nog lager was. Dat dit de pret niet mocht drukken, was meteen vanaf het begin van de dag al te zien. De stemming kwam er opperbest in toen er rond kwart over 9 werd gestart met de koningsdans.

Onder begeleiding van een aantal studenten Sport en Bewegen (ROC van Twente) waren kinderen van groep 8 een aantal weken bezig geweest om deze dans te oefenen. Oefening baart kunst, de dans werd enthousiast en goed uitgevoerd voor alle deelnemende basisschoolleerlingen. Na de koningsdans werd er gestart met het sport- en spelparcours. Bijna 800 leerlingen van Schateiland, OBS de Esmarke, KDV Dolfijn en Kinderopvang Pino hebben verschillende spelvormen gedaan. Van Siamese Tweelingvoetbal tot Dobbelsteenestafette, alles werd uit de kast gehaald om er een leuke dag van te maken. Begeleiders van het ROC en het Twents Carmel College zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid.

Tussen de activiteiten door was er de mogelijkheid om een klassenfoto te maken, om ranja te drinken en een lekker stuk fruit te eten. Rond half 12 was de laatste ronde van het spellencircuit afgelopen en werden er ijsjes uitgedeeld. Het fruit en de ijsjes zijn mogelijk gemaakt door de vestiging van Coop Glanerbrug. Door de fantastische medewerking van de medewerkers hebben alle kinderen kunnen genieten van fruit en ijs. Al met al zorgden de spellen en de versnaperingen ervoor dat de kinderen met een lach hun weekend ingingen.

Bekijk hier alle foto's.