FIFA-toernooi 2019 groot succes

Afgelopen zaterdag vond de 3e editie van het FIFA-toernooi plaats bij Avanti Wilskracht. Mede door de 50 aanmeldingen was het daarom gezellig druk in de kantine. De fanatieke gamers begonnen om 9 uur met de poule wedstrijden. Na een paar mooie wedstrijden gingen de nummers 1 en 2 door naar de knock-outfase van het toernooi. Elke winnaar kwam een ronde verder, de verliezer werd automatische uitgeschakeld.

Rond 14.00 uur werden de halve finale wedstrijden gespeeld. De troostfinale en finale werden daarna gespeeld op het grote scherm in de kantine. Onder luide aanmoedigingen en aanwijzingen van de toeschouwers waren dit twee fantastische wedstrijden. In de troostfinale speelde Maddox Agterbos met zijn Paris Saint-Germain tegen het FC Barcelona van Twan Kwaad. Twan trok uiteindelijk aan het langste eind en won deze wedstrijd met 2-1. De zinderende finale werd gespeeld tussen Sem Kuiper (Juventus) en Thijs Pit Boersma (Liverpool). Thijs maakte tijdens het toernooi veel indruk met zijn prachtige doelpunten. In de finale was hij echter niet opgewassen tegen Sem. Na een ruststand van 2-2, won Sem uiteindelijk met 4-3.

Sem ging er met de hoofprijs vandoor en mag ook nog deelnamen aan het speciale Rent’n Play kampioenschap én het Enschedees Kampioenschap.
Op naar volgend jaar!

Bekijk hier alle foto's.