Repaircafé in 2017 een groot succes

Afgelopen jaar is bij Avanti een vervolg gegeven aan het Repair Café. Elke dinsdagmiddag van 14:00 tot 16:00 worden er in de kantine van Avanti kapotte apparaten en kledingstukken gerepareerd door een groep enthousiastelingen.

Over het hele jaar zijn er maar liefst 172 reparaties uitgevoerd door deze groep. Bij 74% van alle kapotte apparaten en kledingstukken werd er weer nieuw leven ingeblazen. Heeft u thuis ook een kapotte stofzuiger, lamp, koffiezetapparaat of een gescheurd kledingstuk? Weggooien is zonde! Breng het op dinsdagmiddag langs en deze mannen weten hier bijna altijd wel raad mee! Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Het concept Repair Café is ontstaan in Amsterdam, waar de Stichting Repair Café (zie www.repaircafe.nl) sinds 2010 op regelmatige basis repareerbijeenkomsten organiseert. Sinds januari 2011 biedt de stichting daarnaast ondersteuning aan lokale groepen in heel Nederland die zelf hun eigen Repair Café willen beginnen. De stichting ondersteunt ook het RepairCafé in Enschede.