Home

Avanti Wilskracht heeft zich aangemeld als vrijwillig innamepunt petflesjes met statiegeld

Vanaf 1 juli 2021 zit er wettelijk verplicht statiegeld op kleine petflessen (minder dan 1 liter). Per 1 januari 2022 komen daar de blikjes bij. Ook wij verkopen na heropening van de kantine water en frisdrank in deze petflesjes (hopelijk per 8 augustus).

De inname van petflessen is voor sportclubs niet verplicht. Avanti heeft zich wel aangemeld voor vrijwillige inzameling omdat wij willen meewerken aan het afval probleem. Als sportvereniging krijgen wij een vergoeding voor het apart inzamelen, verpakken en afvoeren van petflesjes. Dit zijn de reden dat we ons aan hebben gemeld als vrijwillig innamepunt van petflesjes en straks ook de blikjes.

Concreet zal dit betekenen dat de prijzen van petflesjes wettelijk verplicht moeten worden verhoogd met €0,15. Er zal vanuit onze kantine geen uitbetaling plaatsvinden voor het retour brengen van petflesjes.
Wij krijgen zo genoemde donatie inzamelbakken waar statiegeld houdend petflesjes kunnen worden gedoneerd. We hopen zo een steentje te kunnen bijdragen aan een beter milieu en tevens te kunnen bijdragen aan extra activiteiten voor onze jeugd.

  • Hits: 379

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media