Uitleg multifunctionele sportaccommodatie en Noabersport

Van de algemeen voorzitter:

Beste sportvrienden,

In de media zijn er berichten geweest betreffende fusie van voetbalverenigingen en een multifunctionele sportaccommodatie.

Afgelopen zomer is er op verzoek van de gemeente Enschede, een eerste gesprek geweest tussen Avanti Wilskracht, Eilermark en Sportlust Glanerbrug.

De gemeente Enschede staat voor een opdracht om het aantal voetbalvelden te verminderen, Ik heb direct aangegeven dat Avanti Wilskracht een Omnisportvereniging is, dus niet alleen voetbal, en dat we met ons eigen initiatief “Noabersport” al ver gevorderd zijn met intensieve samenwerking met de omliggende sportverenigingen Eilermark, Tennisvereniging Glanerbrug, de ijsvereniging en Ons Clubje. Dit is dan vooral gericht op het verder ontwikkelen van de activiteiten overdag op de accommodaties, bestuurlijke samenwerking, en versterking van elkaar om de sportvoorzieningen in de toekomst in Enschede Oost en Glanerbrug te behouden, waarbij elke vereniging haar eigen identiteit en verantwoordelijkheden behoud.

Ik heb aangegeven, samen met Eilermark, dat de deur openstaat voor andere verenigingen om van de accommodaties gebruik te maken, echter stelt Sportlust Glanerbrug als eis dat ze dit alleen willen als er een fusie komt.

Deze eis is voor ons en Eilermark reden om een samenwerking af te wijzen, wij gaan verder met Noabersport en de deur blijft open voor een andere vereniging op de sportaccommodaties, oftewel een multifunctionele sportaccommodatie, met een brug over de ecozone tussen Avanti en de andere verenigingen, aanleg van een wandelpad, zorgen voor biodiversiteit etc.

Noabersport wordt een stichting waar naast de sportverenigingen ook de basisscholen en de brandweer in deel zal nemen en van waaruit projecten zullen worden ontwikkeld voor de stakeholders en voor de bewoners van Enschede oost en Glanerbrug. Er zijn inmiddels al enkel bestuurders hiervoor benaderd en naar verwachting zal deze stichting eind april, begin mei operationeel kunnen zijn.

Ik hoop op deze wijze duidelijkheid te geven, elke vereniging blijft voor haar eigen activiteiten verantwoordelijk.

Met sportieve groet,

Barry Siero
Algemeen voorzitter
Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Realisatie Weland Webdesign

© 2021 Omnisportvereniging Avanti Wilskracht

Social media